Algemene voorwaarden

Algemene verkoopvoorwaarden van Coöperatieve Uitgeverij Menuet U.A. 

Algemeen
Deze verkoopvoorwaarden zijn van toepassing op de verkoop op afstand (via internet, postorder, e.d.) van artikelen van Coöperatieve Uitgeverij Menuet U.A. (hieronder verder Uitgeverij Menuet genoemd).

Overeenkomst
Door uw bestelling geeft u te kennen dat u akkoord gaat met de leverings- en betalingsvoorwaarden. Als u artikelen ontvangt die u niet heeft besteld, dient u Uitgeverij Menuet hiervan op de hoogte te stellen. Eventuele onjuistheden van door Uitgeverij Menuet aan u vermelde gegevens moeten direct door u aan ons worden gemeld.

Prijs
De bij artikelen genoemde prijzen zijn in euro´s en inclusief BTW.

Hoe hoog zijn de verzendkosten?
Voor het versturen van producten brengen wij verzendkosten in rekening. De hoogte daarvan hangt af van de bestelling en het afleveradres:

Bestellingen tot  €15,- in Nederland
Voor bestellingen tot € 15,- zijn de verzendkosten voor verzending binnen Nederland standaard € 1,95.

Bestellingen van € 15,- en hoger in Nederland
Bij een bestelbedrag vanaf € 15,00 (excl. verzendkosten) wordt de bestelling binnen Nederland gratis verzonden.

Bestellingen buiten Nederland
Voor verzending naar België en Duitsland zijn de verzendkosten € 3,95.
De kosten van verzending naar andere landen kan op aanvraag worden verstrekt.

Levering
De goederen zijn doorgaans direct uit voorraad leverbaar en worden als regel binnen 2-3 werkdagen geleverd. Het kan echter voorkomen dat een artikel tijdelijk niet op voorraad is. In dat geval krijgt u daarvan tijdig bericht en houdt Uitgeverij Menuet uw bestelling aan.

Zichttermijn
Voor uw aankopen geldt een zichttermijn van veertien dagen. Wanneer het artikel niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u binnen deze periode uw bestelling ongebruikt, onbeschadigd en compleet in de originele verpakking terugsturen.
De verzendkosten van een retourzending zijn voor uw rekening. Neem in dat geval eerst contact op met ons (telefonisch of per e-mail).
Het aankoopbedrag wordt door ons teruggestort mits het artikel ongebruikt en onbeschadigd door ons wordt terugontvangen. Wij behouden ons het recht voor om in geval van door u veroorzaakte schade aan geretourneerde artikelen, eventuele kosten in rekening te brengen.

Betalingsvoorwaarden
Betaling geschiedt via de in onze webshop aangeboden betaalwijzen. 

Contactgegevens/persoonsgegevens
Bij de bestelling van een product uit de webshop van Uitgeverij Menuet stemt u ermee in dat ten eerste uw contactgegevens gebruikt worden voor de verzending en facturering van de door u bestelde producten en ten tweede dat uw contactgegevens gedocumenteerd worden voor de administratie m.b.t. de verantwoordingsplicht. Dit i.v.m. de wetgeving ‘Autoriteit Persoonsgegevens’.
Uw contactgegevens/persoonsgegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Toepasselijk recht
Op elke koopovereenkomst is Nederlands recht van toepassing

Klik hier voor de pdf van deze algemene verkoopvoorwaarden.