Schrijvers en illustratoren

De leden van Coöperatieve Uitgeverij Menuet

Simone Arts werd eerst lerares, toen schrijfster en nu is ze het allebei. Ze schrijft zowel fictie als non-fictie en geeft les in lees-, schrijf- en taalplezier aan kleine en grote mensen.

Joke Reijnders schrijft kinderboeken en boeken voor volwassenen. Daarnaast werkt ze freelance als journalist en ghostwriter.

 

De prentenboeken en leesboeken van Wilma Degeling zijn altijd geïnspireerd op de (historische) werkelijkheid en soms zelfs op haar vroegere werk als advocaat en rechter.

Thea Dubelaar kreeg een zilveren griffel voor Sjanetje, haar eerste boek. Sindsdien schrijft ze voor alle leeftijden, van peuters tot bijna volwassenen, fantasy en realistische verhalen, in het Nederlands en Frans.
Thea Dubelaar fanclub

Bies van Ede publiceerde meer dan 150 boeken voor de meest uiteenlopende lezersgroepen. 
Theo Engelen publiceert bij Menuet zowel jeugdromans als romans voor volwassenen. Dat hij historicus is, blijkt vaak uit zijn onderwerpkeuze.

Duizendpoot Aby Hartog schrijft en illustreert niet alleen, maar is ook een bevlogen verteller en performer. Anneriek van Heugten schrijft over spannende avonturen die ze zelf als kind graag had willen beleven. Daarnaast schrijft en vertaalt ze informatieve boeken voor beginnende lezers.

Jan Lieffering werkt sinds 2000 als zelfstandig illustrator voor kinder- en schoolboeken in Nederland, België, Duitsland en de USA. Boeken met zijn illustraties zijn vertaald in het Spaans, Catalaans, Deens en Chinees. Enno van der Schans heeft zijn leven lang als advocaat gewerkt. Hij heeft het schrijven van juridische teksten verruild voor het schrijven van verhalen en het spelen van jazzmuziek op de piano.

Met elk nieuw boek opent Gerard Sonnemans weer een ander venster op de wereld. Hij schrijft voor peuters tot pubers – in fictie en non-fictie.

Illustratoren en schrijvers die met Menuet samenwerken

 

 Liënne ten Kate Mike Monaghan

Jasper de Ruiter Kayleigh Schaafsma

Roelof van der Schans Mikiyas Sewnet

Helen van Vliet Schrijvers van de Ronde Tafel