Schrijvers en illustratoren

De leden van Coöperatieve Uitgeverij Menuet

 

De prentenboeken en leesboeken van Wilma Degeling zijn altijd geïnspireerd op de (historische) werkelijkheid en soms zelfs op haar vroegere werk als advocaat en rechter.

 

Thea Dubelaar kreeg een zilveren griffel voor Sjanetje, haar eerste boek. Sindsdien schrijft ze voor alle leeftijden, van peuters tot bijna volwassenen, fantasy en realistische verhalen, in het Nederlands en Frans.
Thea Dubelaar fanclub

Theo Engelen publiceert bij Menuet zowel jeugdromans als romans voor volwassenen. Dat hij historicus is, blijkt vaak uit zijn onderwerpkeuze. Anneriek van Heugten schrijft over spannende avonturen die ze zelf als kind graag had willen beleven. Daarnaast schrijft en vertaalt ze informatieve boeken voor beginnende lezers.

Jan Lieffering werkt sinds 2000 als zelfstandig illustrator voor kinder- en schoolboeken in Nederland, België, Duitsland en de USA. Boeken met zijn illustraties zijn vertaald in het Spaans, Catalaans, Deens en Chinees. Enno van der Schans heeft zijn leven lang als advocaat gewerkt. Hij heeft het schrijven van juridische teksten verruild voor het schrijven van verhalen en het spelen van jazzmuziek op de piano.

Met elk nieuw boek opent Gerard Sonnemans weer een ander venster op de wereld. Hij schrijft voor peuters tot pubers – in fictie en non-fictie.

Illustratoren en schrijvers die met Menuet samenwerken

 

 

 Liënne ten Kate Mike Monaghan

Jasper de Ruiter Roelof van der Schans

 

Mikiyas Sewnet Helen van Vliet

 

Schrijvers van de Ronde Tafel