Boris & Berber Libris kinderboek van de week 12 maart 2020

Misschien ken je ze wel of misschien ben je er zelf wel één. Zo iemand die met de beste bedoelingen steeds weer in de problemen komt. Je wilt het gewoon een beetje leuk maken, maar iedereen wordt alleen maar boos. Nou, Berber en Boris weten niet beter. Ze zijn behulpzaam en zitten vol originele ideeën, maar de grote mensen zien dat toch heel anders.

In 27 korte verhalen lezen we over de belevenissen van broer en zus. Ze gaan naar het museum, de supermarkt, het park of ze spelen op straat of in de tuin. En altijd beginnen na de eerste bladzijde de problemen. Of ze nu een fiets repareren, een taart bakken, kerstmis in augustus vieren of gewoon liggen te slapen, het eindigt altijd op onverwachte wijze.

Ik moest om vrijwel elk verhaal lachen. De situaties zijn herkenbaar, en tijdens het lezen zei ik regelmatig: Nee papa, nee mama, niet doen. Dat is dom. Want keer op keer geven zij de kinderen alle ruimte om van alles uit te halen. En ondanks dat Berber en Boris het nooit kwaad bedoelen, zouden zij iedere ouder tot wanhoop brengen.

Kortom, een geweldige verzameling verhaaltjes, die ideaal zijn om voor te lezen, maar ook om zelf te lezen.

Zelf lezen vanaf 8 jaar

Voorlezen vanaf 5 jaar

Door: Rubén Rodriguez da Silva van Boekhandel Los in Bussum.

Zie de Libris-website onder 12 maart 2020